Λογοτεχνικά Σφηνάκια #12

Σερβίρουμε μικρά αποσπάσματα από βιβλία που μας άρεσαν για να πάρετε μια γεύση και να σας ανοίξουμε την όρεξη να τα καταναλώσετε ολόκληρα. Σε γκεστ εμφάνιση πίσω απ’ το μπαρ η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, επιλέγει τα (καλοκαιρινά) σφηνάκια αυτής της εβδομάδας.

Dark Waters / Samantha French

Dark Waters / Samantha French

Παντού στο πλοίο χτυπούσαν προειδοποιητικά γκονγκ για να κατέβουν οι επισκέπτες, και τέφρες σκιες από ξαφνικά σύννεφα γέμισαν το κατάστρωμα. Η Γκρέιντι ένιωσε για μια στιγμή μια παράδοξη αίσθηση απώλειας. Ο φτωχός Πίτερ, την ήξερε ακόμα λιγότερο, συνειδητοποίησε, απ’ ό,τι η Απλ, και εντούτοις, επειδή ήταν ο μοναδικός της φίλος, ήθελε να του μιλήσει. Όχι τώρα, κάποια στιγμή.

Καλοκαιρινό Ταξίδι, Τρούμαν Καπότε | μτφρ: Μιχάλης Μακρόπουλος | Εκδ. Καστανιώτης

Πόσοι ήτανε! Δέκα, είκοσι, αληταριό κι ανεμελιά, τώρα όσοι προκόψανε, προκόψανε, άλλοι γίνανε μεγάλοι και πλούσιοι, άλλοι μείνανε κι ανοίξανε μαγαζιά, άλλοι υπάλληλοι κι άλλοι στο Σώμα το αστυνομικό, από αστυφύλακες μέχρι αστυνόμοι με ασημένια στο κεραμίδι του πηλίκιου, διότι, ε! Τόχει κι ο τόπος να πούμε: Ο Καλαματιανός το θεωρεί ένα είδος υποχρέωση του Κράτους να τον συντηρεί από τον προυπολογισμό του!

Ελληνική Κρουαζιέρα, Νίκος Τσιφόρος | Εκδ. Ερμής

Χωρίς Θεό, δίχως την αγαλλίαση της καλής πράξης και τη συντριβή της αμαρτίας, ξεγυμνωμένοι από κάθε ηθική, εξυψώσαμε το πάθος μας σε ουδέτερη αρετή και γινήκαμε απάνθρωποι.

Άμρι α Μούγκου, Μ. Καραγάτσης | Εκδ. Εστία


tinasfinakiaΤώρα που πλησιάζει ο Αύγουστος, προτείνονται δύο βιβλία από τα χέρια της συγγραφέως: Το καλοκαίρι του Ευκλείδη (2011) [εκδ. Οσελότος] και η συλλογή διηγημάτων Σταγόνες (2013) [εκδ. Άπαρσις]. Read all about her στο www.tassopoulou.gr!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s