Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 18 «Ο Σταύρος στο Mo Better»

Κείμενα έμμετρα πεζά, ιαπωνικής τεχνοτροπίας, για βράδια από αλκοόλ και λάθη φτιαγμένα, ιστορίες από τα βάθη του χρόνου, στη μνήμη αιώνια χαραγμένες. Εδώ: Μεθυσμένα πεσίματα στο γνωστό afterάδικο των Εξαρχείων.

Πατήστε την εικόνα για να ακούσετε για άλλη μια φορά το Chop Suey.

Πατήστε την εικόνα για να ακούσετε για άλλη μια φορά το Chop Suey.

Πολλά χρόνια πριν, με μεγάλη παρέα καταλήγουμε στο Mo Better. Το οποίο κλείνει αύριο, και το οποίο ήταν το σκηνικό για άπειρες μικρές ιστορίες μεθυσμένων ιστοριών εκείνες τις ώρες που αρχίζει να βγαίνει ο ήλιος.

Σε αυτήν την παρέα είναι και ο ξάδερφος, που για να προστατέψουμε την ανωνυμία του θα τον ονομάσουμε Τσίνο. Έχουμε πιει πολλά και διάφορα, έχουμε ακούσει για χιλιοστή φορά το Chop Suey, έχουμε πει ό,τι σάχλα υπάρχει στον κόσμο. «Και τώρα είναι ώρα για μπάχαλα», μου λέει ο Τσίνο. Είμαι έτοιμος του λέω. «Θα πας σε αυτήν την κοπέλα, θα της πεις ο φίλος μου είναι ντροπαλός, θέλει να σου μιλήσει και κολλάει, του αρέσεις». Τον κοιτάζω περίεργα. «Ναι, αυτό ακριβώς, για τη γραφικότητα», μου λέει. «Και θα με συστήσεις ως Σταύρο». Πηγαίνω στην κοπέλα της λέω ακριβώς αυτά. Η κοπέλα συμφωνεί να μιλήσει με το «Σταύρο». Ο Τσίνο εμφανίζεται με ύφος κουταβιού. Τους συστήνω και απομακρύνομαι από τη σκηνή. Ο Τσίνο έρχεται να με βρει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στο μπαρ. Τι έγινε, γιατί τόσο νωρίς; «Τριπλό fail» μου λέει. Μόλις την πλησίασε η τύπισσα του είπε τα εξής.

«Εσύ δεν είσαι ο Τσίνο που φασωθήκαμε σε πάρτυ στην Καλών Τεχνών πριν δύο βδομάδες; Οκ, μπορείς να φύγεις τώρα γιατί ο γκόμενός μου είναι ακριβώς δίπλα μου;» Και το τρίτο fail; τον ρωτάω. «Σου είπα την από πίσω της, όχι αυτήν».

Advertisements

7 thoughts on “Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 18 «Ο Σταύρος στο Mo Better»

  1. Μεγάλο έπος, μεγάλο έπος, μεγάλο έπος! Υπάρχουνε και άλλες ιστορίες με αυτόν τον υπέροχο ήρωα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s