Ο Λούτσι δε θέλει να πεθάνει | Κεφ. 9ο: το δίλημμα

Ένα υπαρξιακό δράμα σε συνέχειες, εδώ στο ένατό του επεισόδιο όπου: ο Λούτσι ντυμένος πριγκίπισσα, το σκέφτεται, να δεχθεί ή να μη δεχθεί την περίεργη πρόταση υιοθεσίας από τη Βασίλισσα Κουκουβάγια μιας και -αλίμονο!- φοβάται τις θωπείες του σάτυρου, αιμομίκτη Βασιλιά. Θα πάρει τη σωστή απόφαση;

luci1

 

Δεν ήταν ώρα να ασχοληθεί με το αν η καρδιά του χτυπούσε ή όχι. Η Βασίλισσα στεκόταν απέναντί του σιωπηλή, απαιτώντας με αυτή τη σιωπή της μια απάντηση. Θα δεχόταν ο Λούτσι να κολυμπήσει στο χρυσάφι θυσιάζοντας την ελευθερία του; Να γίνει κάποιος άλλος ή κάποια άλλη – και ποιός τελικά γνωρίζει ποιός πραγματικά είναι ο εαυτός του; Σκέφτηκε πως στο φινάλε δεν είμαστε πάρα ένα δημιούργημα των καταστάσεων, δεν υπάρχουμε ως εαυτοί χωρίς το δεδομένο περιβάλλον, το συγκείμενο διαμορφώνει τελικά το ίδιο το υποκείμενο (αυτό το τελευταίο δεν ήταν δικό του, του το είχε πει ένας Αθηναίος φίλος του που είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πάντειο). Να βάλει κάτω τα υπέρ και τα κατά ή να αφήσει το ένστικτό του να τον οδηγήσει; Όπως και να ‘χε, έπρεπε να αποφασίσει σύντομα. Μπορεί ο χρόνος εδώ να ήταν ελαστικός και πιο σχετικός από συνηθισμένα σχετικός, αλλά ο ιός της νοσταλγίας που είχε κάπως αδρανοποιηθεί με την πτώση στα άδυτα της μαντόνας, ενεργοποιήθηκε ξανά μέσα στο φτωχό σώμα του Λούτσι, κάνοντας την απόφαση αυτή ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο κρίσιμη.

Υπέρ:

Γονείς,

χρήματα,

δόξα,

στοργή και φροντίδα,

πόλο με λαγούς και χελώνες,

ακριβά φουστάνια,

καλοχτενισμένες περούκες,

πέρλες και μαργαριτάρια,

άπλετος ελεύθερος χρόνος

 

Κατά:

Γονείς,

απόσταση από τη Μοδένα

Η μέθοδος αυτή δεν τον ικανοποίησε ιδιαίτερα, κάτι μέσα του δεν καθόταν καλά παρόλο που η ζυγαριά έγερνε σαφώς προς τη μία πλευρά. Ίσως να έφταιγε ο μεγάλος του φόβος, ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετώπιζε τη σεξουαλική παρενόχληση του Βασιλιά, και τότε, αλήθεια, δε θα ήξερε καθόλου τι να κάνει. Μια κόρη απροστάτευτη, απόλυτα εκτεθιμένη στις διαστροφικές ορέξεις ενός αιμομίκτη, σάτυρου πατέρα. Ωστόσο αυτός ο φόβος δεν μπορούσε να μετρήσει στα Κατά. Ήταν απλά μια φαντασία, ίσως διαίσθηση, ίσως παράνοια. Θα δοκίμαζε τον άλλο τρόπο – να αφουγκραστεί το ένστικτό του. Αυτοσυγκεντρώθηκε γρήγορα γρήγορα χρησιμοποιώντας μία μυστική μέθοδο-αστραπή που είχε διδαχθεί έναντι αδράς αμοιβής από έναν υπέρβαρο Ναπολιτάνο γιόγκι, πρώην ναυτικό με λευκό ρούχο και ποινικό μητρώο, μαύρο μουστάκι και πάλαι ποτέ διασυνδέσεις με τη μαφία. Η μέθοδος αυτή δεν είχε αποτύχει ποτέ από κανέναν. Κι όμως η προσπάθεια του Λούτσι αυτή τη στιγμή απέβαινε άκαρπη. Ανοιγόκλεισε τα μάτια του, βολεύτηκε λίγο καλύτερα πάνω στο θρόνο. Ξαναπροσπάθησε. Τίποτα. Εισπνοή. Εκπνοή. Τίποτα. Τίποτα.

luci2

Ακούμπησε ξανά το χέρι του στην καρδιά. Τα ίδια. Ούτε ο παραμικρός χτύπος. Συνεπώς ήταν αδύνατο να πανικοβληθεί τώρα, σκέφτηκε, δε γινόταν να τον πιάσει ταχυπαλμία και ρίγος. Παρέμεινε ψύχραιμος. Ξερόβηξε. Με τα χέρια του ίσιωσε λίγο το μακρύ του φουστάνι που είχε τσαλακωθεί, έφτιαξε λίγο την περούκα του και είπε με βροντερή φωνή: «Μεγαλειοτάτη, είμαι βαθιά κολακευμένος από αυτή σας την πρόταση, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τη δεχθώ. Δεν έχω έναν καλό λόγο γι’ αυτή την άρνηση, δε θέλω σε καμία περίπτωση να προσβάλλω τη φιλοξενία σας, αλλά είμαι σίγουρος ότι βαθιά μέσα μου δεν επιθυμώ να τη δεχθώ».

Η Βασίλισσα Κουκουβάγια μειδίασε. Ο Λούτσι της αντιγύρισε ένα γενναιόδωρο χαμόγελο ανακουφισμένος. Αμέσως όμως εκείνη συνοφρυώθηκε, το ράμφος της επανήλθε στο ουδέτερο σχήμα του, γούρλωσε ακόμα περισσότερο τα τεράστια μάτια της. Άνοιξε το στόμα της και ο χρόνος κύλησε πάλι αργά ως να βγει η φωνή της που είπε: «Φρουροοίοιοιοιοι! Ρίχτε τον στο μπουντρούμι!» Ύστερα από αυτή την κραυγή ο χρόνος διαφοροποιήθηκε, όλα έγιναν σε φαστ φοργουορντ, δύο φρουροί λαγοί εμφανίστηκαν και τον μετέφεραν αστραπιαία σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι δεκάδες ορόφους κάτω από τη γη. Τον πέταξαν μέσα σα σακί με πατάτες κι έκλεισαν με δύναμη την πόρτα. Σκοτάδι. Ολόμαυρο, φρικιαστικό σκοτάδι.

Περίμενε να συνηθίσουν λίγο τα μάτια του, όλο και κάτι θα μπορούσε να διακρίνει εκεί μέσα. Περίμενε, ξαναπερίμενε, αλλά όλα παρέμεναν μαύρα. Ψηλάφισε με τα χέρια του το πάτωμα, τσιμεντένιο και κρύο, παλάμη την παλάμη. Γονάτισε και μπουσουλώντας προσπάθησε να βρει τον τοίχο, θα μπορούσε να εξερευνήσει το χώρο με την αφή, αφού τίποτα δε φαινόταν, τίποτα δεν ακουγόταν, τίποτα δε μύριζε.

Δε θυμάται για πόσο μπουσούλησε, άπλωνε συνεχώς το χέρι του μπροστά, δεξιά, αριστερά, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει κανέναν τοίχο, μόνο πήγαινε και πήγαινε, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς ένα σημάδι, στα τυφλά, θυμάται μόνο ότι κάποτε κουράστηκε τόσο πολύ να σέρνεται, που ξάπλωσε έτσι κάτω, σα μωρό, να ξεκουράσει το ταλαίπωρο κορμί του.

εικονογράφηση: Γιώργος Τσόπανος

—————————————————————————————————————————————-

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε το προήγουμενα επεισόδια της μνημειώδους saga του Λούτσι, ιδού:

Όγδοο επεισόδιο

Έβδομο επεισόδιο

Έκτο επεισόδιο

Πέμπτο επεισόδιο

Tέταρτο επεισόδιο

Τρίτο Επεισόδιο

Δεύτερο Επεισόδιο

Πρώτο Επεισοδίο

Advertisements

4 thoughts on “Ο Λούτσι δε θέλει να πεθάνει | Κεφ. 9ο: το δίλημμα

  1. Στο επόμενο να περιμένουμε αιμομιξίες, βασανιστήρια και ακρωτηριασμούς σε σκοτεινά μπουντρούμια να γουστάρουμε;

  2. ελπίζω κι εύχομαι ο Λούτσι τελικά να πήρε τη σωστή απόφαση στο δύσκολο δίλημμα – καλό του κουράγιο εκεί στα άδυτα του μπουντρουμιού… αναμένουμε jodline…

    επίσης χίλια -τουλάχιστον- μπράβο στον Γιώργο Τσόπανο για τα εξαιρετικά σκίτσα – η σημερινή εικόνα δε του Ναπολιτάνου γιόγκι τα σπάει και είναι να τη χαζεύεις για ώρα…

    • τολμηρό ντεκολτέ, ο Λούτσι αποδεικνυεται κι εκείνος τολμηρός μεχρι στιγμής. Για να δούμε. Επίσης εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις έναν αυθεντικό Τσοπ για το σαλόνι σου. Ήδη κοσμεί τοίχους σε Ελλάδα, Ελβετία και Αμερική αυτή η ταλεντάρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s