Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 15 «Το Μοναστήρι»

Κείμενα έμμετρα πεζά, ιαπωνικής τεχνοτροπίας, για βράδια από αλκοόλ και λάθη φτιαγμένα, ιστορίες από τα βάθη του χρόνου, στη μνήμη αιώνια χαραγμένες. Εδώ: πάρτι σε σπίτι, ζαλάδα, όνειρα σάπια για το μέλλον και Μοναστήρι.

Hellraid_Monastery_Warehouse

Προ ολίγων ημερών, μια υποψία πήρε σάρκα και οστά. Αφού οι συνάξεις κατ’οίκον είναι της μόδας ξανά, τα 50s επέστρεψαν σημαίνει.

Εμείς, μπανιστιρτζήδες της ζωής, κεριά ανάβουμε σε εκκλησίες, ποδιές κατουρημένες φιλάμε, κοκόρια βουντού σφάζουμε για μια ευκαιρία τέτοια τη βδομάδα. Έτσι και τις προάλλες. Οποία τύχη, οποία χαρά! Σφηνωμένοι σαν κατάκοιτοι γέροι στη σιγουριά του καναπέ, ρούπι δεν το κουνήσαμε, μονάχα καταπίναμε το αλκοόλ με τους κουβάδες σαν άλλες πορνοστάρ άρρωστες και αχόρταγες για λίγη ακόμη αγάπη. Και δώστου όνειρα, και δώστου σχέδια για το μέλλον. Θα’μαστε λέει ελεύθεροι, άνεργοι κατ’ επιλογή, καμιά δεκαριά νοματαίοι, φίλοι κατ’ ανάγκη καρδιακοί, στρωματσάδα θα κοιμόμαστε σε υπόγεια αποθήκη. Παντού μπύρες παγωμένες, κρουασάν και γαριδάκια, τσιγάρα σβησμένα στο πάτωμα, βρώμα και αγία απλυσιά και άπειρες ώρες με PlayStation και υπολογιστή, με Pro και rpg. Στη ζωή μας δε θα δουλέψουμε ξανά ποτέ. Σα φαντάρια σε φυλάκιο θα ζούμε ευτυχισμένα.

Και τότε, ναι, άραγε από τη ζάλη ή μήπως από αγνή ανόθευτη χαρά εκείνος το πρότεινε: «Ρε σεις, να το κάνουμε, να φοράμε και ράσα, μπορεί να πάρουμε και επιχορήγηση για Μοναστήρι για αυτό».

Advertisements

8 thoughts on “Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 15 «Το Μοναστήρι»

  1. είναι πολλές οι φορές που αναρωτιέμαι που σας έρχονται αυτά που λέτε. Αλήθεια. Ως εκ τούτου ακούω τον Τζίμυ να το λέει. Πολύ ωραίο το κείμενο σου Γιορν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s