Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα.

Τα πράγματα είναι απλά πια. Τους υπόλοιπους υποψήφιους για το Δήμο Αθηναίων τους είδατε, και έγινε κατευθείαν σαφές σε όλους ότι ο συνδυασμός Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία για την Αθήνα είναι η μόνη λογική λύση για την πόλη μας.

Πολύ meta.

Πολύ meta.

Ας βάλουμε ένα υπόβαθρο στη συζήτησή μας. Η Αθήνα είναι μια πόλη meta. Πάντα ήταν, αλλά τώρα τελευταία έχει βγει ο όρος meta για να μπορούμε να την καταλάβουμε καλύτερα. Δεν είναι μητρόπολη, είναι Μετάπολη. Πολλοί από τους επισκέπτες της που έχουν μείνει καιρό για να την εκτιμήσουν έχουν πει ότι αυτό που τους αρέσει είναι ότι έχει κάτι από όλες τις άλλες πρωτεύουσες. Έχει λίγο από νεοκλασικισμό, λίγο από γυαλί, λίγο από γκέτο της Νέας Υόρκης, λίγο από ανατολίτικη πυκνή δόμηση. Έχει λίγο μετρό και λίγο τραμ. Έχει πολλά κλειστοφοβικά στενά, και πολλές ανοιχτές λεωφόρους. Μα την πίστη μου, το Λονδίνο ούτε να φανταστεί δεν μπορεί τόσο πλατύ δρόμο στο κέντρο του όσο η Λεωφόρος Βασσιλίσης Σοφίας. Αλλά ούτε και γείτονες να μαλώνουν για το πού να απλώσουν την μπουγάδα τους τόσο κοντά στο οικονομικό κέντρο της Ελλάδας, μην πω των Βαλκανίων και γίνω γραφικός.

Η Αθήνα έχει και τις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις ως πόλη μέσα στο σύντομο διάστημα που είναι πρωτεύουσα. Η οδός Αθηνάς ήταν κάποτε προμενάδα για πεζούς και άμαξες, τώρα έχει κυρίως καταστήματα για καταστηματάρχες και μηχανάκια που παρκάρουν και στα μπαλκόνια και που πετάγονται κι από τις ταράτσες. Η Βουκουρεστίου, αυτός ο σημαντικός εμπορικός δρόμος, κάποτε λεγόταν Χεζοπόταμο, για τους λόγους που φαντάζεστε. Η Ομόνοια μεταμορφώνεται κάθε δυο μέρες. Το κέντρο της διασκέδασης μεταφέρεται κάθε δύο χρόνια, στου Ψυρρή, στο Γκάζι, στην Κολοκοτρώνη και μετά δεν ξέρω κι εγώ πού. Η μόνη περιοχή που επιδεικνύει κάποια συνοχή φαίνεται να είναι τα Εξάρχεια. Η ίδια η πλατεία Εξαρχείων δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα έπειτα από πιέσεις από το φοιτητικό κίνημα της περιοχής.

Δειτε την τώρα, γιατί σε λίγο δε θα την αναγνωρίζετε.

Δειτε την τώρα, γιατί σε λίγο δε θα την αναγνωρίζετε.

Η Αθήνα είναι μια πόλη Meta. Και για αυτό χρειάζεται μια meta προσέγγιση στον τρόπο που διοικείται. Και πείτε μου τώρα, δεν είναι σαφές ότι ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να εκλεχτεί με το ιντερνετικό του ψευδώνυμο κι όχι το όνομά του; Πείτε μου πόσο passé είναι ονόματα τύπου Καμίνης, Σακελαρίδης, Σπηλιωτόπουλος. Θα ντρεπόμαστε να πηγαίνουμε στις Ευρώπες του twitter και του instagram και να λέμε το όνομα του Δημάρχου μας. Ναι, χρησιμοποιώ εκβιασμό του υπερεγώ European style, γιατί και αυτή η βλαχιά έχει τη θέση της στο meta.

Η Αθήνα χρειάζεται ένα Δήμαρχο που θα τουιτάρει την ώρα του Δ.Σ, και θα τρολάρει τις συνεδριάσεις, θα κάνει gif τη θείτσα-δημοτική σύμβουλο την ώρα που σκαλίζει τη μύτη της. Αλλά και που θα ξέρει να προτείνει λύσεις για τα μείζονα προβλήματα της πόλης μας, τα οποία όπως καταλαβαίνετε θα θίξω σε επόμενο κείμενο. Μετά θα τα θίξω δηλαδή, μετά.

Για τώρα μπορούμε θυμηθούμε επιγραμματικά τις προτάσεις υποδομής που έχουμε ήδη προτείνει. Διαβάστε εδώ για τις κανονικοποιημένες προδιαγραφές των πεζοδρομίων, το πώς θα γίνονται σιδερένιες μπάλες τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και για την πεζοδρόμηση του ιστορικού τριγώνου. Διαβάστε εδώ για τους κανόνες δόμησης, για το μέλλον των προσφυγικών της Αλεξάνδρας και για τα μπουρδέλα στον Κεραμεικό. Διαβάστε εδώ για την παγκόσμια καμπάνια του Δήμου Αθηναίων για την προώθηση του φωνητικού αλφάβητου, και εδώ για την διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων της νέας αθηναϊκής τρέλας, τους αγώνες πεζοδρομίας.

Διαβάστε και θα καταλάβετε ποιοι πραγματικά αγαπούν αυτήν την πόλη και ποιοι είναι κάτι τυχάρπαστοι που θα πάρουν την Αθήνα και θα περάσουν κάποια ευχαριστα βράδια μαζί της και μετά θα της πετάξουν κάτι ψωροδεκάευρα στο κρεβάτι κάνοντάς την να νιώθει πολύ άσχημα για τον εαυτό της, και η Αθήνα θα κλαίει πάλι και θα αναρωτιέται τι έχουν οι άλλες που δεν έχει αυτή.

Advertisements

4 thoughts on “Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα.

  1. Ρε τώρα που το σκέφτομαι, άμα πάνε τα μπουρδέλα στον Κεραμεικό,
    θα γίνουμε όλοι νεκρόφιλοι.
    Όχι ότι θα ήτο κακό, απλώς το επισημαίνω.
    (και αυτό κολλά και ως απάντηση στο κόμμεντ jorn από πάνω)

  2. Επιτέλους η metaεκλογική καμπάνια ξεκίνησε! JP, όλοι μαζί σου! Και τώρα και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, για την Αθήνα ρε γαμώτο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s