Όποιος θέλει αλλαγή ψηφίζει Johnny Plunders για το Δήμο Αθηναίων – Μέρος 2ο

Η προεκλογική εκστρατεία για το Δήμο Αθηναίων δεν τελείωσε με το προηγούμενο κείμενο. Στην πραγματικότητα μόλις ξεκίνησε. Και σε θέλουμε δίπλα μας στον αγώνα αυτή η πόλη να γίνει πιο ευχάριστη κι από Κυριακάτικο πικ νικ στις όχθες του Δούναβη, πιο χαρούμενη κι απο τον Άη Βασίλη, βουτηγμένο στα πρόζακ, στη Ντίσνεϋλαντ, να πηδιέται.

k karam

Να, κάπως έτσι, αλλά με Johnny Plunders

Λίγοι άνθρωποι τελικά συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα του λεγόμενου Δακτυλίου, του ευρύτερου κέντρου δηλαδή του Δήμου της Αθήνας. Ο δακτύλιος περικλείει την περιοχή αυτή που ήταν η πόλη μας στη δεύτερη φάση της ανάπτυξής της, περίπου δηλαδή στις αρχές του 20ου αιώνα. Χαρακτηριστικό σε αυτό είναι ο ρόλος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενός δρόμου που τώρα είναι σχεδόν αστείο ότι είναι κεντρική αρτηρία, δεδομένου ότι ξεκινάει από το κέντρο και καταλήγει στο κέντρο. Τότε όμως ήταν το σύνορο της πόλης. Εξ ου και έχουμε μαρτυρίες ότι υπήρχαν κάποτε εξοχικά στην περιοχή της Πανόρμου και αμπέλια στους Αμπελόκηπους. Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, τα τώρα κατεστραμμένα αλλά τότε ένα πολύ ωραίο δείγμα αρχιτεκτονικής Bauhaus, που πέρασε και δε μύρισε ουσιαστικά από τα ελληνικά δεδομένα, χτίστηκαν στις παρυφές της πόλης απλά γιατί εκεί είχαν χώρο να τα κάνουν, με τα συνήθη βέβαια αποτελέσματα της γκετοποίησης και τα λοιπά.

Το πόσο σημαντικός είναι λοιπόν ο δακτύλιος το ξέρουν λίγοι, και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο «Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα». Και έχουν σχέδιο για αυτόν.

Μιλήσαμε ήδη λοιπόν στο πρώτο μέρος της καμπάνιας για τα σχέδιά μας για το ιστορικό τρίγωνο, για το πώς θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια, η πρόσβαση σε αυτά από τους πεζούς, για το πώς θα κυκλοφορούν μόνο τα απαραίτητα οχήματα. Η νέα μας πρόταση όμως περιλαμβάνει όλο το ευρύτερο κέντρο. Και η πρόταση αυτή είναι. Η ζωή, η κυκλοφορία, η στάθμευση, η καθαριότητα, όλα θα βελτιώνονταν με μια απλή κίνηση: Κανένα καινούριο κτήριο εντός του Δακτυλίου να μην έχει πάνω από δύο ορόφους.

Αυτό σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου, η δόμηση στο κέντρο θα κατέβει, και άρα λιγότερα αμάξια θα χρειαστεί να έρθουν, να παρκάρουν, να σταματήσουν για λίγο να πάρουν τυρόπιτα στη Σόλωνος κλείνοντας τη μία λωρίδα, να αναγκαστούν να παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμιο το οποίο θα σπάσουν, θα λερώσουν με λάδια, και το οποίο θα καταλάβουν από το πεζό παιδάκι που θα πάει μέσα στο δρόμο πια για να συνεχίσει την πορεία του. Αυτό σημαίνει ότι (δεδομένου ότι η Αθήνα έχει το εγγενές πρόβλημα ότι όλοι σχεδόν οι δρόμοι της περνούν από το κέντρο, με αποτέλεσμα αν θες να πας από ένα προάστιο σε άλλο να πρέπει να περάσεις από το κέντρο) τα διερχόμενα αυτοκίνητα να μπαίνουν και να βγαίνουν πιο γρήγορα. Και φυσικά, δεν είναι μόνο θέμα αυτοκινήτων. Οι κάτοικοι και τα γραφεία θα μειωθούν, που σημαίνει ότι θα μειωθεί και ο όγκος των σκουπιδιών. Οι δρόμοι θα είναι πιο φωτεινοί, αφού φτάνει πιο πολύς ήλιος. Ο ίδιος ο ήλιος θα είναι πιο λαμπερός και τα πουλιά θα σφυρίζουν εύθυμους σκοπούς.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τα νεοκλασικά θα βρουν πάλι τη θέση που τους αξίζουν. Πλέον θα αναδεικνύονται δίπλα σε κτήρια ίδιου ύψους, όχι όπως τώρα που στριμώχνονται ανάμεσα σε πενταόροφα μεγαθήρια. Η πόλη θα αποκτήσει πάλι χαρακτήρα. Όλο αυτό βέβαια προϋποθέτει να τεθεί κι ένα πλαφόν στην τιμή ενοικίασης των σπιτιών του κέντρου, για να μην έρθει ο ωραίος αυτός χαρακτήρας της πόλης και μας πάρει από πίσω.

che-and-fidel-companeros-24

Άσχετο, αλλά ο Fidel δε μοιάζει ώρες-ώρες με το Liam Neeson;

Κατά τα άλλα, το σχέδιο λέει να απαλλοτριώσουμε τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας και να τα χρησιμοποιήσουμε για κοινωφελείς σκοπούς. Ποιοι είναι αυτοί ρωτάς; Χαίρομαι που ρώτησες, θα σου πω αμέσως. Αφού αναπαλαιωθούν, 2 από τα 8 κτήρια θα γίνουν ξενοδοχεία για αστέγους. τα υπόλοιπα 6 θα γίνουν προσωρινές κατοικίες για πρόσφυγες και μετανάστες, με χαμηλό νοίκι για να ξεκινήσουν τη φάση τους οι άνθρωποι, αλλά και όριο κατοίκησης τα 2 χρόνια.

Σκεφτόμαστε επίσης και για επίσημο και αποκλειστικό red light district με ολλανδικά πρότυπα την περιοχή του Κεραμεικού, όχι όλη, εκεί προς τις ράγες δεξιά από την Ιερά Οδό όπως κατεβαίνεις, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα, θα δούμε. Σκεφτήκαμε και να βάλουμε στο Λυκαβηττό τεράστια γράμματα που να γράφουν «Λυκαβηττος» α λα Χολιγουντ, αλλά το αποκλείσαμε γρήγορα ως μπούρδα.

Ψηφίστε λοιπόν «Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα». Μπορεί τίποτα από όλα αυτά να μην είναι πραγματικά στη δικαιοδοσία του Δήμου Αθηναίων, αλλά τουλάχιστον έχουμε όραμα.

Advertisements

9 thoughts on “Όποιος θέλει αλλαγή ψηφίζει Johnny Plunders για το Δήμο Αθηναίων – Μέρος 2ο

 1. Η πρόταση σου αυτή με βρίσκει απόλυτα σύφωνο. Όπως είχα συμφωνήσει και με το πρώτο μέρος των προγραμματικών σου δηλώσεων.

  Αγνοείς όμως κάτι. Καλές και χρυσές οι λύσεις που προτείνεις. Εμείς άλλο πράγμα θέλουμε πίσω: το ΠΑΣΟΚ.
  Εκείνο που έβαζε φαί στο πιάτο μας, που μας χάριζε θέσεις στο δημόσιο, που μας άφηνε να έχουμε παχιά λαδωμένα μουστάκια και να μιλάμε με γεμάτη καρδιά στα καφενεία του χωριού μας.

  Φέρε πίσω το ΠΑΣΟΚ μας.

 2. Αλλαγή κι απάνω τούρλα!
  Τζόνυ Πλάντερς δαγκωτό
  ειδάλλως στον Κεραμεικό
  ελεύθερα πιασμίματα, εμπροσθοκολλητό!

  Φέρε πίσω τους πασοκανθρώπους διάβολε επιτέλους!
  (η αννούλα τούμπανο παρεμπιπτόντως)

 3. Δήμαρχε (γιατί το αποτέλεσμα έχει ήδη γραφτεί, ο λαός μιλάει και το ΠΑΣΟΚ έφερε αλλαγή στη Χονολουλού), δε γίνεται να ρίξεις το ύψος των κτιρίων. Μπορώ να σου προτείνω εγώ, σα μάγειρας – αρχιτέκτονας, να ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ τα νεοκλασσικά ΠΑΝΩ στα πενταώροφα, δεκαώροφα κ.ο.κ. Σκέψου το μεγαλείο! Σκέψου την πρωτοπορία! Δήμαρχε, μην κάνεις τον Δακτύλιο και το τρίγωνο του Κλεάνθη ατραξιόν για τους βάρβαρους, όχι άλλο ΠΑΣΟΚ! Αληθινή πρωτοπορία! Αρχιδάτη!

 4. Παράθεμα: Παραγλωσσολογία: Για το θεό, μάθετε φωνητικό αλφάβητο | Τα Νέα του Βελγίου

 5. Παράθεμα: Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα. | Τα Νέα του Βελγίου

 6. Παράθεμα: Ψηφίστε Johnny Plunders για περισσότερη τέχνη στην Αθήνα | Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s