Παμε στην παραλία να παίξουμε Ψαράκι 2.

Τα παιχνίδια στη θάλασσα δε χορταίνονται. Κυρίως γιατί όταν είσαι στο νερό και δεν έχεις όρεξη να κολυμπήσεις καταλήγεις να κοιτάς τα χέρια σου να μουλιάζουν, που μια χαρά είναι κι αυτό, αλλά αν είχαμε και τίποτα να κάνουμε καλύτερα. Και είναι λίγο κρίμα που η γκάμα των παιχνιδιών στη θάλασσα μικραίνει, κυρίως γιατί μερικά παραείναι παιδικά για να ασχοληθούμε μαζί τους.

Κι όλα αυτά μέχρι να έρθει το Ψαράκι 2. Το καινούριο συναρπαστικό παιχνίδι που παρουσιάζουν τα Νέα του Βελγίου.

Μυλοπότας Ίου, εκεί που όλα ξεκίνησαν

Μυλοπότας Ίου, εκεί που όλα ξεκίνησαν

Το Ψαράκι 2 παίζεται με 3 παίκτες, αυστηρά ενήλικους. Η στάθμη του νερού πρέπει να είναι λίγο κάτω από τη ρώγα του κοντύτερου. Ο κάθε παίχτης κρατάει τα χέρια των άλλων δύο, σχηματίζοντας έναν μικρό κύκλο. Σημειωτέον ότι τα χέρια πρέπει να κρατιούνται με πλεγμένα τα δάχτυλα, και να μην αφήνονται ποτέ, παρά μόνο σε περίπτωση πνιγμου (κάτι όχι πολύ ασυνήθιστο). Και τώρα μπαίνουμε στο ζουμί. Ο κάθε παίκτης πρέπει να περάσει πάνω από τα χέρια των δύο αντιπάλων του, αλλά, σε άντιθεση με το Ψαράκι, οι άλλοι δύο πρέπει να τον εμποδίσουν. Νικητής είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να περάσει μια φορά πάνω από τα χέρια των άλλων. Και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Το παιχνίδι είναι ανακάλυψη του Σ. Μπα. Π., του συλλόγου μπακουρίων Πεύκης που ήδη αριθμεί 15 χρόνια ζωής και βάλε. Ο Σ. Μπα. Π. εκτός από το Ψαράκι 2 (και συγγνώμη Σ. Μπα. Π. που παρουσιάζω το παιχνίδι έτσι αυθαίρετα και χωρίς συμβούλιο, αλλά ήταν καιρός να γίνει) έχει και άλλες πολλές υπέροχες παραδόσεις, όπως τη θρησκεία του μήνα, την αυτόματη εκλογή προέδρου ανάλογα με τον καιρό αγαμίας των μελών, και άλλα πολλά. Αυτά όμως ανήκουν σε άλλο ποστ. Το παιχνίδι λοιπόν πρωτοπαιχτηκε στην παραλία Μυλοπότα Ίου σε εκδρομή του Σ. Μπα. Π. το 2003, εκεί δηλαδή που έπρεπε να πρωτοπαιχτεί. Μάλιστα σε μια παρτίδα που καθυστερούσαμε όλοι να κάνουμε επίθεση, και άρα καθόμασταν ώρα με πιασμένα χέρια σε κύκλο χωρίς να μιλάμε (βοήθησαν και τα μακριά μαλλιά και μούσια), δεχτήκαμε διάφορες ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους αν ήμασταν κάποια αίρεση.

Από την πρώτη φορά που παίξαμε μέχρι και σήμερα, η εκτίμησή μου για αυτό το παιχνίδι ανεβαίνει μόνο. Κυρίως γιατί στηρίζεται σε μια απλή αρχή για να είναι επιτυχημένο. το ότι αν οι αντίπαλοι είναι τρεις αντί για δύο σε όποιο παιχνίδι, και βάλτε και το πολιτικό μέσα σε αυτά παρακαλώ, η ισορροπία δυνάμεων αφενός ρέπει προς την άμυνα και αφετέρου απαιτεί μεγαλύτερη στρατηγική παρά υπεροχή. Αν αντιαπραβάλει κανείς δε το Ψαράκι 2 με το three-sided-football και την πολιτική θεωρία στην οποία στηρίζεται, εκεί απογειώνεται το πράγμα.

Αυτά. Απολαύστε και μην πνιγείτε. Και καλό καλοκαίρι από τον Σ. Μπα. Π.

Advertisements

9 thoughts on “Παμε στην παραλία να παίξουμε Ψαράκι 2.

  1. κάτσε γιατί με μπερδευείς! γιατι το ονομάζετε ψαράκι 2? Αφου δεν έχει καμια διαφορα αυτο που περιγράφεις από το απλό ψαράκι

  2. Παράθεμα: Πάμε στην Ηφαίστου να παίξουμε Πεζοδρομίες. | Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s