Όποιος θέλει αλλαγή ψηφίζει Johnny Plunders για το Δήμο Αθηναίων

Κάπως έτσι, αλλά με Johnny Plunders.

Να, κάπως έτσι, αλλά με Johnny Plunders.

Όταν γίνω Δήμαρχος Αθηναίων τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά, σας το λέω. Θα διοικώ την όμορφη αυτή πόλη με αγάπη και πόνο και προς τις δύο κατευθύνσεις. People will love me and despair που λέει και η Galadriel.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι ορίζω προδιαγραφές για τους δημόσιους χώρους. Κάθε μικρό στενό και κάθε λεωφόρος θα πρέπει να έχει ένα ικανό ποσοστό πεζοδρομίου: Το πεζοδρόμιο θα πρέπει να είναι λ.χ. το 30% του πλάτους του δρόμου, με ελάχιστο πλάτος το ενάμισι μέτρο. Αν δε χωράνε να περνούν τα αμάξια θα γίνεται μονόδρομος. Αν και πάλι δε χωράνε, τα αμάξια θα μπορούν να παρκάρουν μόνο από τη μία μεριά. Αν και πάλι δε χωράνε θα γίνεται πεζόδρομος.

Και τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα έχουν προδιαγραφές. Δε θα μπορεί κάθε δήμαρχος να βάζει το δικό του πλακάκι, θα πρέπει όλα να είναι ένα προσυμφωνημένο σχέδιο για να αποφεύγεται το σημερινό περίεργο ψηφιδωτό-κακό κολάζ. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα διάλεγα το κλασικό μεγάλο άσπρο.

Επίσης, βασικό μέλημα της Δημαρχίας μου θα είναι οι πεζόδρομοι να ξαναγίνουν πεζόδρομοι. Όλοι όσοι θα είναι μέσα στο Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά θα είναι σούπερ έξτρα σπασμένοι με τα αυτοκίνητα αλλά κυρίως τα μηχανάκια που παρκάρουν πάνω στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια, που κόβουν ζωτικό χώρο από τους πεζούς, αλλά και καταστρέφουν το δάπεδο κάτω από το βάρος τους και το γεμίζουν λάδια. Οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια θα πρέπει να έχουν πεζούς και δεντράκια, τίποτε άλλο. Ως Δήμαρχος, λέω να υποκύψω στις πιέσεις να φτιάξω ένα τεράστιο μηχάνημα που πετάει μέσα το αυτοκίνητο που έχει παρκάρει πάνω στην Αιόλου και το κάνει μια μεγάλη σιδερένια μπάλα. Ας είναι, θα το κάνω. Και μετά αυτή η μπάλα θα μεταφέρεται μέσα σε ένα (μεγέθους πολυκατοικίας) καλάθι από υπέρχοντρο συρματόπλεγμα κάπου στην Κλαυθμώνος για παραδειγματισμό και τέχνη. Εντάξει με πείσατε. Μπορώ βέβαια πρώτα να ξεκινήσω με μια καμπάνια κατά του παράνομου παρκαρίσματος, έτσι μπας και το αποφύγουμε.

Να, κάπως έτσι, αλλά λιγότερο όμορφο.

Να, κάπως έτσι, αλλά λιγότερο όμορφο.

Επειδή δε η προτεραιότητα της Δημαρχίας μου θα είναι πάντα οι πεζοί, σε δρόμους όπως η Ιπποκράτους και η Χαριλάου Τρικούπη που είναι σχετικά κεντρικοί αλλά παρκάρουν και αμάξια, θα βάλω εξογκώματα-ράμπες του πεζοδρομίου προς το δρόμο, προκειμένου κάθε 3 ή 4 παρκαρισμένα αυτοκίνητα να έχει πρόσβαση ο γέρο-τάδε να περάσει απέναντι ή να σταματήσει ένα ταξί. Έχει ένα τέτοιο στην οδό Βουλής έξω από το 7 Jockers, πηγαίντε δείτε το. Και θα επεκτείνω τα πεζοδρόμια στις γωνίες για να μην μπορεί να παρκάρει ο καθένας εκεί που δεν κάνει και δεν μπορεί να περάσει ο γερό-τάδε, που πολύ τον σκέφτομαι.

Και για να μην αλλάξω πολύ θέμα, έχω να πω το εξής. Ας το πάρουμε όλοι μαζί απόφαση ότι οι δρόμοι του Ψυρρή, της Καρύτση, της Αγίας Ειρήνης, η Αβραμιώτου, η Αιόλου και η Κολοκοτρώνη, όλο το ιστορικό τρίγωνο γενικά αλλά και όλη η Πλάκα δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με αμάξια. Οι δρόμοι είναι παλιότεροι από τα αυτοκίνητα και δεν φτιάχτηκαν για αυτά. Ακόμα και η Αθηνάς φτιάχτηκε για να είναι προμενάδα, δρόμος που πας για να σουλατσάρεις και να χαζέψεις τους υπαίθριους εμπόρους κι όχι για να στριμώχνεις το αυτοκίνητό σου Σάββατο βράδυ στην κίνηση γιατί για κάποιο λόγο έχεις την ψευδαίσθηση ότι θα παρκάρεις έξω από το Τρανζίστορ. Η επιλογή μου λοιπόν ως Δήμαρχου είναι σαφής: Όχι αμάξια στο ιστορικό τρίγωνο και την Πλάκα, στοπ. Τέσσερις σταθμούς μετρό έχει εκεί μέσα, τεμπέληδες αθηναίοι. Και λεωφορεία. Θέλετε και μίνι τραμ να πηγαίνει πάνω-κάτω την Ερμού και την Αθηνάς; Θα σας βάλω και τέτοιο.

Και τα υπαίθρια παρκινγκ της πλάκας θα τα κάνω θερινά σινεμά, παιδότοπους και χώρους για πικνίκ. Φυσικά θα μπορούν να μπαίνουν στον απαγορευμένο χώρο μόνο ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και μπατσάδικα. Και τα οχήματα τροφοδοσίας αλλά εκείνες τις αξημέρωτες ώρες που θα έπρεπε να μπαίνουν. Οι μόνιμοι κάτοικοι με προβλήματα κινητικότητας θα παίρνουν επίδομα για baggie, οι υπόλοιποι τον πούλο.

Τέλος, θα επιδιώξω να μεταφέρω τις δημόσιες υπηρεσίες του κέντρου, κάτι ΟΑΕΔ, κάτι ΚΕΠ, κάτι ΔΟΑΤΑΠ, κάτι τέτοια, μόνο σε νεοκλασικά, για να σιγουρευτούμε ότι κι αυτά θα έχουν κάποιον μέσα για να συντηρούνται.

Αυτά για τώρα. Στις επόμενες προγραμματικές μου δηλώσεις θα μιλήσω για τις κυλιόμενες σκάλες που θα βάλω στους λόφους του Στρέφη και του Λυκαβηττού, για τα βραβεία Χειρότερος Δρόμος 2013, για το υπόγειο δίκτυο συλλογής απορριμμάτων, αλλά και για τις υποχρεώσεις των δημοτικών ορχηστρών να κάνουν υπαίθριες συναυλίες κάθε βδομάδα.

Ψηφίστε με.

Advertisements

14 thoughts on “Όποιος θέλει αλλαγή ψηφίζει Johnny Plunders για το Δήμο Αθηναίων

 1. Johnny, επειδή βλέπω ότι έχεις πιάσει και το θέμα των ΜΜΜ – αν και δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δημάρχου – θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να σε ψηφίσω, αν βάλεις και νυχτερινά λεωφορεία. Επίσης, θα ήθελα να επαναλειτουργήσουν τα δημόσια ουρητήρια. Μεγαλώνουμε και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

 2. Θα σε ψήφιζα με κλειστά μάτια. Με συγκίνησαnn δε και οι δυο φωτογραφίες, η δεύτερη γιατί μοίαζει με ένα τεράστιο μεταλικό σκατό, η πρώτη γιατί μου θυμίζει ότι 30 χρόνια πέρασαν, διαλύθηκαν τα πάντα αλλά: το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στην κυβέρνηση.

  Πρέπει να το αποδεχθούμε το ΠΑΣΟΚ είναι ανίκητο. Και εσυ Johnny Plunders διαλεξες τον σωστο λογο και τον σωστό τρόπο για να προπαγανδίσεις το life changing πλάνο σου.

  Παρόλα αυτά θέλω και εγώ ως ψηφοφόρος μια χάρη: Μπορείς να βγάλεις αυτές τις αηδιαστικές διαφημίσεις που μπήκαν στο blog, χωρίς να μας ρωτήσει κανείς και μου προκαλούν εμετό;

 3. Johnny, όλοι μαζί σου.

  Προτείνω μάλιστα εκτός απ’ τα δημόσια ουρητήρια που λέει ο Joseph πιο πάνω να φτιάξεις και δημόσια λουτρά. Τώρα με τη ζέστη μέχρι να κατέβεις στην αθήνα έχεις γίνει μούσκεμα και το έχεις μετανιώσει. Θα κάνεις ένα πρόχειρο μπανάκι και θα σαι μια χαρά.

  Επίσης θα ήθελα ένα ποτάμι. Ολες οι πρωτεύουσες έχουν ποτάμι. Υπάρχει λύση για αυτό;

 4. Δε βλεπω διαφημισεις στο μπλογκ Jorn, μαλλον αλλαξες browser και δεν εκανες καποια ρυθμιση ασφαλειας. Αυτη τη στιγμη το ιντερνετ σου ειναι σαν το Πασοκ: κουραδιτσα που ομως επιπλεει σε ολα τα νερα και παντα βρισκει νεα να βρωμισει.

  Joseph, δύο καταπληκτικές ιδέες. Τα «λεωφορεια του Δημου» ειναι πραγματικοτητα σε ολα τα προστεια, δεν καταλαβαινω γιατι να μη γινει θεσμος και στο κεντρο. Και αυτά τα υπόγεια δημόσια ουρητήρια, αλλα σιγουρα θα πρέπει να έχουν μόνιμα υπάλληλο μεσα και είσοδο, ένα εικοσαράκι βρε αδερφέ. Και μαζί με τα δημσια ντους του Jimmy θα γινει σουπερ το σκηνικο. Θα φέρει αερα καλοκαιρινού θερέτρου.

  Όσο για το ποτάμι, αν γκρεμίσουμε τη μισή πλάκα, θα μπορύμε να φέρουμε τον Ηριδανό στον επιφάνεια. Μας ψήνει;

 5. Όχι Δήμαρχε, δε μας ψήνει να γκρεμίσουμε τη μισή Πλάκα! Τι είναι αυτά που λες!
  Αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ δραστικό για τα εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά της Πλάκας. Δεν μπορείς κύριε να το συντηρήσεις; Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας με τα κληρονομικά; Στα παλιά μας τα παπούτσια. Το ακίνητο αναπαλαιώνεται με έξοδα του δήμου και τράβα μετά να το αποπληρώσεις με διακανονισμό. Αν δεν μπορείς, θα σου το κατασχέσουμε. Απλά τα πράγματα. Η Πλάκα είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και τα νεοκλασικά ανήκουν σε όλους μας.
  Πάντως, επειδή όλοι θέλουμε ποτάμι στην Αθήνα, μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια τον Ιλισό και να πλένουμε τα πόδια μας στις όχθες του με θέα το Καλλιμάρμαρο.

  • Πολύ ωραίο το τελευταίο. Συνδυάζεται ωραία επίσης (στο μυαλό μου, γιατί στην πραγματικότητα πρέπει να μη γίνεται με τίποτα) με ένα παλιό σχέδιο του ΤΕΕ όπου το σημείο αυτό της Βασιλέως Κωνσταντίνου υπογειοποιείται για να ενωθούν τα πάρκα του Καλλιμαρμάρου, του Ευαγγελισμού, και του Ζαππείου με τον Εθνικό Κήπο προκειμένου να γίνουν ένα μέγα μητροπολιτικό πάρκο τζάμπο διαστάσεων. Απλά λοιπόν βάζουμε την υπόγεια σύραγγα ακόμα πιο κάτω για να μπορούμε εμείς να πλατσουρίζουμε από πάνω της. Έπος;

 6. Δεν κατεβαινετε ολοι μαζι στις εκλογες; Σας ψηφιζω με κλειστα ματια και δυο χερια. Και επισης θελω και τα ταξι να ειναι μονο τρικυκλα με πενταλ τουλαχιστον στο κεντρο. Ειδικα το μοντελο ταξι-μπιραρια του βερολινου με συγκινησε http://www.bierbike.de

 7. Παράθεμα: Το πατσατζίδικο: η μπλε γραμμή | Τα Νέα του Βελγίου

 8. Παράθεμα: Όποιος θέλει αλλαγή ψηφίζει Johnny Plunders για το Δήμο Αθηναίων – Μέρος 2ο | Τα Νέα του Βελγίου

 9. Παράθεμα: Johnny Plunders, Μεσσιανική Σωτηρία της Αθήνας Τώρα. | Τα Νέα του Βελγίου

 10. Παράθεμα: Ψηφίστε Johnny Plunders για περισσότερη τέχνη στην Αθήνα | Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s