Ο Ακέφαλος Μουσικός

to my Fool

‘Ο Τρελός, με ένα δισάκι στον ώμο που περιέχει όλα του τα υπάρχοντα, ταξιδεύει προς άγνωστο προορισμό. Απορροφημένος από τις σκέψεις, τα ερωτηματικά, τα οράματα και τον ενθουσιασμό του ταξιδιού, δεν βλέπει το χάος που ανοίγεται μπροστά του. Στα πόδια του κλωθογυρίζει ένας σκύλος, και τον προστατεύει από το λάθος βήμα. Θα μάθει άραγε ο Τρελός να προσέχει πού πατάει πριν να είναι πολύ αργά;’

Image

Αυτή είναι η βασική ιστορία πίσω από την κάρτα της ταρώ με τον αριθμό Ο. Αυτή είναι η μοναδική κάρτα της οποίας η αφήγηση μένει ανοιχτή. Ο Τρελός.

Στη βεράντα μου έχω ένα μικρό κουτάκι. Πάνω στο κουτάκι κατοικεί ένας ακέφαλος μουσικός συντροφιά με το σκύλο του. Το κεφάλι του το έχασε μια μέρα που ονειροβατούσε ενώ βολτάραμε. Δεν κοίταζε μπροστά του και του το πήρε το κλαδί μιας κερασιάς. Κόπηκε σύρριζα. Όταν γύρισα να το μαζέψω, δεν υπήρχε τίποτα κάτω από το δέντρο, εκτός από ένα κουκούτσι. Το μάζεψα, το φύτεψα και περιμένω να φυτρώσει το φυτό που θα μας δώσει για καρπό του το κεφάλι του. Μια μέρα τον είδα σε φωτογραφία:

ImageΦΩΤΟ:Evan Lear

Τότε μόνο κατάλαβα γιατί τον έχω έξω στη βεράντα. Γιατί έχει κάτι απ’ τον Τρελό που με τρομάζει, αλλά μ’ αρέσει, και τον θέλω και για φύλακα. Απόψε θα τον βάλω μέσα, και θα βάλω και το σκύλο. Πρώτη φορά θα κοιμηθούμε όλοι μαζί.  Θα φυτρώσει άραγε μέχρι το πρωί στη γλάστρα το φυτό που θα έχει για καρπό του το κεφάλι του μουσικού;

Advertisements

8 thoughts on “Ο Ακέφαλος Μουσικός

  1. Eίχες λείψει.

    Και μιας και μιλήσαμε για ταρώ, θυμήθηκα «Το Κάστρο των Διασταυρώμενων Πεπρωμένων» του Ιταλο Καλβίνο.

  2. τήρησα σιγή ιχθύος, ωστόσο παρακολουθούσα τις γραφές…καλώς αναφέρεσαι στο βιβλίο αυτό, υπάρχει σχέδιο πίσω από το Πρώτο Ταρωκείμενο.

  3. Παράθεμα: Στο Μεσαίωνα ξεβαφτίζονταν όπως και σήμερα « Τα Νέα του Βελγίου

  4. Παράθεμα: Στο Μεσαίωνα ξεβαφτίζονταν όπως και σήμερα | Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s