Πάει ο παλιός ο χρόνος: το δημοψήφισμα

Η ιδέα υπήρχε χρόνια τώρα. Ωρίμασε και τελικά εκδηλώθηκε μέσα από διάφορες συγκυρίες και συζητήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου τέλος πάντων και τα Νέα του Βελγίου αποφάσισαν να στηρίξουν αυτό το πρότζεκτ και μέσω αυτής της σελίδας να διεξάγουν ένα μίνι δημοψήφισμα για την επόμενη εβδομάδα –μπορείτε να ψηφίσετε στο poll παρακάτω.

Αναφέρομαι φυσικά στην διαδικασία μεταφοράς της πρώτης μέρας του χρόνου από την 1η Ιανουαρίου στην 1η Σεπτεμβρίου. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε όλοι ότι η ζωή μας είναι χωρισμένη σε ακαδημαϊκά έτη πολύ περισσότερο απ’ τα ημερολογιακά. Για πολλούς λόγους. Αρχικά λόγω του σχολείου και του Πανεπιστημίου, που αφορά μαθητές, φοιτητές, γονείς, φίλους, ενοίκια, διακοπές, μαγαζιά με σχολικά, δημόσιες υπηρεσίες κτλπ. Όλοι μαθαίνουμε να λειτουργούμε μέσα από αυτή τη συνθήκη, εκπαιδευόμαστε να λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο. Πολύ βασική είναι και η διάρθρωση του χρόνου μέσα απ’ τις εποχές. Το καλοκαίρι αντιμετωπίζεται ως το τέλος της χρονιάς όχι μόνο όταν μιλάμε για μια εκπαιδευτική διαδικασία αλλά για όλο τον κόσμο λόγω της ύπαρξης των διακοπών.

Αν η χρονιά ξεκινούσε και επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου θα κάναμε τις ζωές μας πιο εύκολες. Ο Βασίλης γιορτάζει κανονικά την 1η Ιανουαρίου ενώ προφανώς δεν πειράζουμε Χριστούγεννα και Φώτα. Εμείς εδώ στα Νέα του Βελγίου το αποφασίσαμε ήδη στις 31 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου κατά σύμπτωση, κάναμε το ρεβεγιόν μας. Από εδώ και πέρα θα συνεννοούμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας κανονικά και όσοι περισσότεροι θελήσουν να μας ακολουθήσουν θα βελτιώσουν τις ζωές τους παρομοίως. Όλα ωραία και καλά μέχρι που τέθηκε το μεγάλο ερώτημα. Τι έτος έχουμε; Εξακολουθούμε να έχουμε 2012; Περάσαμε κατευθείαν στο 2013; Κάτι εντελώς διαφορετικό; Αυτές είναι οι απόψεις που διατυπώθηκαν.

2012: δεν αλλάζουμε χρονιά, έχουμε 2012 μέχρι την 31η Αυγούστου και μετά συνεχίζουμε στο 2013.

2011: απλώς πάμε ένα πίσω και συνεχίζουμε αντίστροφα, έτσι για την πλάκα.

2013: πάμε κατευθείαν στο 2013 και στην ιστορία θα μείνει ότι το 2012 κράτησε μόλις 9 μήνες. Δεν έγινε και τίποτα.

12: για να θυμόμαστε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν το 2012 και μετά συνεχίζουμε στο 13 κτλπ.

0: και του χρόνου θα έχουμε το έτος 1 και μετά το 2 και θα πηγαίνει έτσι.

00: και του χρόνου θα έχουμε το έτος 01 και μετά το 02 θα πηγαίνει έτσι.

1: και του χρόνου θα έχουμε το έτος 2 και μετά το 3 θα πηγαίνει έτσι.

Γκούφι: ή οποιαδήποτε άλλη λέξη ή όνομα. Δεν ξέρουμε πώς θα αποφασίζεται το όνομα, ούτε πότε, ούτε αν θα πρέπει το όνομα της μιας χρονιάς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το όνομα της προηγούμενης. Αλλά το καταθέτουμε ως μια ιδέα που είχε μια σχετική επιτυχία.*

?: κάποτε οι άνθρωποι άρχισαν να υπολογίζουν το έτος 1 απ’ τη γέννηση του Χριστού και είπανε ότι κάποτε υπήρξε το έτος 1 μ.Χ. Αν βρίσκαμε ένα γεγονός που μας ενώνει όλους, θα μπορούσαμε να το ορίσουμε ως το σημείο έναρξης των πάντων. Κάτι που να μην έχει σχέση με καμία θρησκεία και να επηρεάζει (ακόμα και συμβολικά) τη ζωή μας. Οπότε θα μετράγαμε πόσα χρόνια μας χωρίζουν από αυτό το κάτι και θα είχαμε, για παράδειγμα, το έτος 29 ή το έτος 5 ή το έτος 43.906 ή το έτος 1.*

*οι περιπτώσεις του έτους Γκούφι και του έτους ? απαιτούν περισσότερη συζήτηση. Αν χρειαστεί θα ακολουθήσει νέο ποστ.

Advertisements

98 thoughts on “Πάει ο παλιός ο χρόνος: το δημοψήφισμα

 1. γκούφι δαγκωτό. δεν είναι δύσκολο να αποφασιστεί το όνομα της επόμενης χρονιάς. θα θέτονται υποψηφιότητες από 1 Σεπτέμβρη μέχρι 31 Νοέμβρη, μετά θα ακολουθεί ψηφοφορία μέχρι 28 (9) Φλεβάρη, στη συνέχεια θα υπάρχει η περίοδος για τυχούσες εν
  στάσεις μέχρι τις 31 Μάη και, τέλος, διακοπές. μη σου πω να αλλάξουμε και τα ονόματα των εποχών σε «Υποψηφιότητες», «Εκλογές», «Ενστάσεις», «Διακοπές» μιας και τα ονόματα που έχουν οι εποχές τώρα είναι παρωχημένες.

 2. Γεια σου aim,

  πολύ καλή η ιδέα για την αλλαγή των ονομάτων των εποχών και καλά κάνεις που λες την άποψή σου για το θέμα Γκούφι καθώς θα δημιουργηθούν πολλές απορίες στην πορεία να τελικά κερδίσει.

  Μετά θα πρέπει να βρούμε κι άλλα ονόματα για τους μήνες βέβαια γιατί αυτοί κι είναι παρωχημένοι.

 3. γκούφι με τα αυτιά στα κάγκελα. γιατί δεν γίνεται να ξεκινά η χρονιά τον Σεπτέμβρη ΚΑΙ ημερολογιακά. Συμφωνώ με το μανιφέστο των Σεπτεμβριανών πως «η ζωή μας είναι χωρισμένη σε ακαδημαϊκά έτη πολύ περισσότερο απ’ τα ημερολογιακά.» Και ναι, «Όλοι μαθαίνουμε να λειτουργούμε μέσα από αυτή τη συνθήκη, εκπαιδευόμαστε να λειτουργούμε αυτόν τον τρόπο» με το καλοκαίρι στο «τέλος» της χρονιάς.
  Όμως, αν γινότανε μεταφορά της ενάρξεως του έτους και αρχινούσαμε την 1η Σεπτέμβρη και τυπικά, εγείρονται και διεγείρονται και σηκώνονται μέσα στην κούτρα μου ερωτήματα. Θέλω να πω, ναι, δεν ξεκινάει τίποτα επί της ουσίας την 1η Ιανουαρίου. Ό,τι είναι να ξεκινήσει και να τελειώσει γίνεται στο πέρασμα από τον Αύγουστο στον Σεπτέμβρη. Πλην όμως νομίζομε πως κάτι ξεκινά μαζί με τον Γενάρη. Έχομε αυτή την ψευδαίσθηση. Και μήπως δεν χρειαζόμαστε τις ψευδαισθήσεις; Ω ναι, εκείνες τις νάρκης του άλγους δοκιμές. Ναι, μέσα στην σαπίλα του Δεκέμβρη και στην κατάθλα των λαμπιονιών των θανατερών, να ρθει μια Πρωτοχρονιά να πούμε «άμε μου στο διάλο και συ και τα ο γρύλλος σου» και να έχουμε την εντύπωση ότι τάχα μου κάτι καινούριο ξεκίνησε.
  Συνοψίζοντας επομένως, υπερψηφίζω να μεταφερθεί η έναρξη της χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά με πρόταση να αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε περί τα τέλη του Δεκέμβρη. Να σέρνει τον χορό με τα καρότα ο Johnny, να παίζει μουσική ο Jimmy, στις κιθάρες ο Αλέξανδρος και η Μαρίνα. Έτσι να εορτάζομε την μη εορτή τον Δεκέμβρη. Για σύνθημα μας δε προτείνω αυτό:

 4. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι πρέπει να διεκδικήσουμε την1η Σεπτέμβρη για αργία, με παραμονές και τα πάντα. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι μπορεί να χάσουμε την 1η Γενάρη. Αλλά θα πηγαίνουμε σε κανέναν Βασίλη να ξεχνιόμαστε.

 5. Pegasus για το έτος 1 δεν χρειάζεται να μιλήσεις. Ολοι ξέρουμε ότι είναι η σωστή απάντηση.
  Το ποστ πιστώνεται σε όλη την ομάδα των ΝΤΒ.

  li-licks συμφωνώ για τις ψευδαισθήσεις. Μπορούμε να συνεχίσουμε να τις έχουμε. Αλλωστε τα Χριστούγεννα μένουν ως έχουν και σε κάτι τέτοια βοηθάνε.

 6. Και σε τι θα βολέψει αυτό ρε Conie; Το θέμα είναι και να συντομεύσουμε αυτό το «το έτος 2012-13», έτσι λέμε το ίδιο πράμα. Για αυτό ψήφισα (το λέω, δεν κωλώνω) να το λέμε 2013, απλό κι εύκολο, και δεν μπερδευόμαστε και σε σχέση με το προηγούμενο, εμφανώς αποτυχημένο σύστημα.

 7. Και το καινουριο συστημα εχει σημαντικα μειονεκτηματα καθως καταδικαζεις το νοτιο ημισφαιριο στο να εχει πρωτοχρονια την αντιστοιχη σε μας !η Μαρτιου τους που βγαζει ακομα λιγοτερο νοημα. Τουλαχιστον οπως ειναι τωρα ειναι μιση ντροπη δικη μας μιση δικη τους…

 8. Συμφωνώ απόλυτα με τη μεταφορά της πρωτοχρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου και υιοθετώ την πρόταση του li-licks για αυτομαστίγωμα την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι σοβαρές καλοδιατυπωμένες προτάσεις και οι δύο. Φοβάμαι όμως ότι ονομάζοντας Γκούφι την πρώτη μας χρονιά μπορεί κάποιοι να μην πάρουν στα σοβαρά το όλο εγχείρημα. Και αυτό δεν το θέλουμε, σωστά;

 9. Προσοχή παιδιά, ψηφίζοντας Γκούφι δεν ψηφίζουμε Γκούφι. Είναι ξεκάθαρο νομίζω στο ποστ ότι ψηφίζουμε υπέρ της ονομασίας της χρονιάς όχι με αριθμό αλλά με λέξη. Αν τελικά κερδίσει ο Γκούφι θα ακολουθήσει νέα διαδικασία ψηφοφορίας για το ποια θα είναι αυτή η λέξη.

  Για παράδειγμα αυτό που σκέφτηκε η evinrude ότι δεν θα μας πάρουν στα σοβαρά θα παίξει κάποιο ρόλο.

 10. Με τίποτα Γκούφυ, Γκούφι είναι το ΣΩΣΤΟ. Επίσης είναι Ο evinrude (jimmy glass, παρακαλώ μην κάνεις αυθαίρετες υποθέσεις για το φύλο μου). Το διευκρινίζω, γιατί, αν βγει ο Γκούφι -πράγμα που απεύχομαι-, θα προτείνω να αντικατασταθεί από το evinrude. Είναι ένα όνομα με πολλούς συμβολισμούς.

 11. Εμένα μου άρεσε η φυσικότητα με την οποία ο Jimmy είπε ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ΣΩΣΤΗ απάντηση (δεν έχει να κάνει με προτίμηση, παιδιά) είναι 1. Νομίζω ότι έχουμε γίνει ένα!

 12. Εννοείται ότι το 1 είναι το σωστό. Απλά, όπως έχουμε ξαναπεί, το συζητάμε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Ορίστε η ευκαιρία σου evinrude, να γίνουμε επιτέλους ένα!

 13. Το γκούφι θα είναι μια περίπτωση, το γκούφυ μια άλλη.

  Evinrude έχεις απόλυτο δίκιο, συγνώμη.

  Pegasus και Nube (επιτέλους μάθαμε και το επίθετό σου) πολύ σωστές οι τοποθετήσεις σας για το σωστό έτος 1. Νομίζω ότι δεν πιστεύει κανείς κάτι διαφορετικό, εκτός από αυτούς που ψήφισαν γκούφι, οπότε μιλάμε για διαφορετική λογική.

 14. Εγώ συνομιλούσα με έναν καλό φίλο στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook και μου δήλωσε ότι ψήφισε το 12 γιατί ακούγεται κάπως βιβλικό. Μου φάνηκε καίριο και είπα να το μεταφέρω και εδώ. (jimmy glass, τώρα με έγραψες evindrude. Νισάφι!)

 15. Έχω να ομολογήσω κάτι. Ψήφισα δύο φορές (ναι, γίνεται). Είδα το Γκούφι να παίρνει αέρα και ανησύχησα.
  Οπότε να ξέρετε: Αν βγει ο Γκούφι, θα κατηγορήσουμε το poll ως αναξιόπιστο και θα επαναλάβουμε τη διαδικασία μέχρι να νικήσει το σωστό (το 1 δηλαδή).

 16. Nube Diaz αυτό λέγεται αλητεία. Η ατέλεια διορθώθηκε. Ο καθένας ψηφίζει μόνο μια φορά. Τι διάολο δημοκρατία έχουμε;

  Θα τιμωρηθείς πάντως με κάποιον τρόπο. Ισως σου στείλω με μέηλ το τέλος απ’ το βιβλίο που διαβάζεις.

 17. Ψηφισα 2013 και γλιτώνουμε και την ιστορία με την καταστροφή του κόσμου στο τέλος του 2012 και όλες αυτές τις αηδίες.. Ασε που αν ονομαστεί η χρονιά «Γκούφι» είναι πιο πιθανό να καταστραφεί από γκάφα του ίδιου του έτους παρά από τις προφητείες των Μάγια…

 18. δεν έχω ψηφίσει ακόμα, γιατί το θέμα είναι τόσο σημαντικό που θέλω να ακούσω με προσοχή όλες τις απόψεις μέχρι το τέλος του μηνός, να δω τι θα πει το ιντερνετικό ραδιόφωνο, η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης σ’ αυτή τη χώρα κ να αποφασίσω με την ησυχία μου. ωστόσο, αυτό που με καίει τώρα είναι αν μπορώ να κάνω host την βραδιά της καταμέτησης των ψήφων -πριν το πρωί της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που θα αλλάξουν τον ρουν της ημερολογιακης ιστορίας- στο σπίτι μου με πίτσες και παγωτά! γιατί αν ναι, τότε ουάου!

 19. Λοιπόν, νομίζω ότι ο τίτλος «Γκούφι» είναι πολύ λάθος και έχει παρερμηνευτεί τραγικά από το φιλόβελγο κοινό. Jimmy, η αντίστοιχη ράντομ λέξη που εγώ χρησιμοποιώ (ακολουθώντας τα βήματα άλλου) είναι «αξονικός τομογράφος.» Πάντα μεταδίδει το νόημα πολύ ξεκάθαρα.

 20. Μετά από ένα κρυφό μίτινγκ αποφασίστηκε η ψηφοφορία να κρατήσει μια εβδομάδα και όχι έναν μήνα γιατί βαριόμαστε να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβρη. Οπως είπε και η τιμωρημένη nube diaz δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε. Οπότε anadysi και όλοι οι άλλοι, να προσέξετε μην χάσετε το ντεντλάιν.

  Edm_on πολύ καλή ιδεά.

  Αnadysi περιμένουμε πρόσκληση κλασικά.

 21. Μιας και οι ζωές μας, εδώ και πολλές γενιές, έχουν χάσει τη μεγαλειωδή σύνδεσή τους με το πηγαίο μυστικισμό της γης και του χώματος -για περισσότερες πληροφορίες ακούστε το 4ο αλμπουμ των Led Zeppelin- και έχουν κατρακυλήσει στην άοσμη κυριαρχία των αριθμών προτείνω την ονομασία 00.

  Οχι απλά μηδέν, το σύμβολο που ανακάλυψαν οι Άραβες, αλλά 00. Δύο μηδενικά όπως δείχνουν τα ηλεκτρονικά μας ρολόγια. Δύο μηδενικά να συμβολίζουν τη ψηφιακή μας εποχή. Άλλωστε, είναι γνωστό, αυτό που τραβάει τον άνθρωπο σα τη μύγα στα σκατά είναι τα σύμβολα. Και δευτερευόντως η ουσία.

  Όσο για την ουσία του πράγματος, δηλαδή τη μεταφορά της αρχής του έτους, διαφωνώ. Εάν επιτελεστεί η αλλαγή, το ίδιο το σύστημα θα βρει έναν τρόπο να μας πολεμήσει. Απλά θα μας αναγκάσει να γιορτάζουμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου -μήνα που παραδοσιακά διακοοπεύουμε- την αρχή του νέου έτος. Κατά αυτό τον τρόπο θα καταστρατηγήσουμε το δικαίωμά μας στην αργία. Είναι δεδομένο πως το σύστημα θα βρει τρόπο να μας «φάει» τις διακοπές των Χριστουγέννων περιορίζοντάς τες μόνο σε μια μέρα αποχής από την εργασία, την ημέρα δηλαδή της προαναφερθείσας εορτής. Θα τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Θα χάσουμε μια εβδομάδα αργίας. Πρέπει πρώτα να κάνουμε την επανάσταση πριν προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές. Το σύστημα καραδοκεί.

  Επειδή, όμως, έχω πείσει τον εαυτό μου να συμμετέχει σε κάθε ωραίο λάθος που θα βρίσκει στο δρόμο του από εδώ και πέρα -ας προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είθε η πιο προσφιλής ονομασία να κερδίσει. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως εάν ένα γεγονός θα έπρεπε να λειτουργήσει ως εναρκτήριο σάλπισμα αυτού του νέου ημερολογίου, αυτό θα πρέπει να είναι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Αποτελούν το πραγματικά κομβικό σημείο από όπου οι ο τροχός της σύγχρονης ανθρώπινης τύχης άρχισε να γυρίζει διαφορετικά. «O Fortuna velut luna
  statu variabili» όπως μας μαθαίνουν και τα Carmina Burana. Και εμείς ήμασταν εκεί να δούμε τον τροχό αυτόν να γυρίζει μπροστά στα έντρομα τηλεοπτικά μας μάτια.

  Αυτά τα ολίγα. Νομίζω ήμουν γλαφυρότατος.

 22. Jorn hammerrat, αν δεν είχα φτιάξει το poll ώστε να ψηφίζουμε μόνο μια φορά, θα έμπαινα να ξαναψηφίσω. Ό,τι θες εσύ. Και 00 και 2001 και ό,τι θέλεις. Μόνο μην έχεις τόση οργή μέσα σου, υπέροχε, τραγικέ ήρωα.

 23. Αυτό με τους δυαδικούς αριθμούς, πολύ μου άρεσε nube. Ας χαθούμε. Ας βρεθούμε μέσα στη δίνη των υπολογιστών. Ας ακούσουμε των Diamond Dogs του Bowie και ας πεθάνουμε ευτυχισμένοι.

  Να συμπληρώσω -γιατί το ξέχασα στο προηγούμενο comment μου- πως υπάρχει ακόμα ένας λόγος που διαφωνώ με την αλλαγή της πρώτης μέρας του έτους.

  Μέσα σε όλη αυτή την γκρίζα κανονικότητα του σύγχρονου κόσμου, «λάθη» όπως ο εορτασμός του νέου έτους μεσούσης της εργασιακής και κοινωνικής μας χρονιάς, κάνουν τη ζωής μας λιγότερη δυσβάσταχτη. Αφαιρούν λίγη από τη λάσπη της βαρεμάρας του 21ου αιώνα.

 24. Ψήφισα (γκούφι) , στηρίζω και εξηγούμαι. Σε αδρές γραμμές, στηρίζουμε περισσότερα πράγματα απ’ όσα δε στηρίζουμε. Καταρχάς στηρίζουμε το ‘μετά’. Μεταμοντερνιές, Ντελέζ κλπ. Στηρίζουμε την αποδόμηση της ρευστότητας του μοντέρνου ντισκούρ που απλώνεται γύρω μας σα γλίτσα και κολλάει παντού. Αλλά δε στηρίζουμε μόνο αυτά. Στηρίζουμε επίσης το stream of thought, στηρίζουμε την αλλαγή. Κι αν κάτι στηρίζουμε περισσότερο είναι η φράση του Debord, » τη συνταγή της ανατροπής του κόσμου δεν την αναζητήσαμε στα βιβλία, αλλά αλητεύοντας.»

 25. Να κάτι που προτάθηκε απόψε και νομίζω θα σας αρέσει. Η χρονιά Γκούφυ [sic] να μπαίνει ξέχωρα από τον αριθμό της. Και μάλιστα να αποφασίζουμε το όνομά της όταν τελειώνει.

  Να λέμε λοιπόν «Αυτό έγινε το 01, στου Γκούφυ [sic]». Και κοτσάρουμε και το μηδενικό και είναι και λίγο πιο χαρούμενος ο jorn, τι λέτε;

 26. Είναι σα να λέμε το έτος του Κυρίου ημών 2012 θα το λέμε το 01 στου Γκούφυ; Προφανώς το «Γκούφυ» θα είναι αρκετά περιγραφικό της χρονιάς δεδομένου ότι θα αποφασίζεται εκ των υστέρων. Μη σου πω ότι θα είναι τελετή-ψηφοφορία που θα γίνεται παραμονή πρωτοχρονιάς και περίπου στις 22:00 με την καταμέτρηση να πραγματοποιείται κατά τις 23:30.

  Πολύ συνθετικός είσαι Johnny και σα να έχει αρχίσει και μου αρέσει η ιδέα σου.

 27. Πέρα από τη θεωρία ότι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012, υπάρχει και μια άλλη θεωρία που θέλει η ανθρωπότητα να περνάει σε ανώτερο επίπεδο συνείδησης. Μήπως, λοιπόν, τα ΝΤΒ δείξουν το δρόμο στους υπόλοιπους; Μήπως η μεταφορά της πρώτης μέρας του έτους είναι μόνο η αρχή για τις ριζικές αλλαγές που θα ακολουθήσουν; Μήπως κοντοζυγώνει η ανατροπή του συστήματος; Μήπως σπάζοντας τα δεσμά των αριθμών, τους κοινωνικούς φραγμούς, τις θρησκευτικές αγκυλώσεις νιώσουμε επιτέλους ελεύθεροι; Μήπως οι ζωές μας ξαναβρούν τις χαμένες τους αξίες, ξαναγίνουν πολύχρωμες; Μήπως η ώρα της επανάστασης έφτασε; Ας ακούσουμε το Won’t get fooled again και ας τολμήσουμε την αλλαγή!

 28. Επίσης σκεφτόμουνα ότι τελικά το «γκούφι» (όντως πολύ κακό παράδειγμα λέξης pegasus αλλά αυτό ήταν απ’ την αρχή) ως επιλογή λέξης αντί αριθμού, μπορεί να είναι τελικά και αριθμός που όμως να μην έχει συνέχεια. Γκούφι σημαίνει αυθαιρεσία.

  Να σκεφτούμε πάντως ότι καλό θα ήταν όλη αυτή η διαδικασία να μας οδηγήσει σε κάτι εύκολο.

  Jorn hammerrat τα τριπλά μηδενικά πώς σου φαίνονται;

  Τιμωρημένη nube diaz οι ζωές μας θα ξαναβρούν τις χαμένες αξίες τους και θα ξαναγίνουν πολύχρωμες. Ναι, να ακούσουμε το Won’t get fooled again, πολύ καλή ιδέα.

 29. Το 007 είναι εξαιρετικό όνομα για μια χρονιά. Μπράβο nube. Θα έχουμε όλοι την άδεια να σκοτώνουμε και θα είμαστε όλοι τα πιο ισχυρά όπλα στην υπηρεσία της αυτού μεγαλειότητας. Χώρια τα μαρτίνι που θα πίνουμε, φωνάζοντας «στου Μποντ!» ενώ θα τσουγκράμε τα ποτήρια μας.

 30. Τριπλό LOL για τα προαναφερθέντα ΝΑΙ. Τριπλά μηδενικά ΟΧΙ. Η τριάδα θα παρέπεμπε σε συμβολισμούς της χριστιανικής θρησκείας -πράγμα που είναι απευκταίο.

  Προσωπικά καθόλου δε διαφωνώ με αντιδάνεια μεταξύ ιδεολογιών και θρησκειών αλλά μιας και αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας το θαυμαστό μας πρώην κόσμο, θα πρέπει και να μείνουνε και αυτά εκτός.

  Εμπρός να ανεβάσουμε τις δυάδες στο θρόνο που τους ανήκουν. Θάνατος στις τριάδες. Θάνατος στο 1-2-Χ. Να απαγορευτεί η ισοπαλία στο ποδόσφαιρο. Θάνατος στα τριολέ. Θάνατος στους τριπλούς πράκτορες. Σκατά στον τάφο του James Bond.

 31. Ναι, αλλά το να ξεκινάς με δύο μηδενικά, σημαίνει ότι έχεις τρία ψηφία στην αρίθμησή σου.
  Η βασική ερώτηση είναι η εξής: Μετά το έτος 009 ποιο έτος έρχεται; Το 010 ή το 0010? Εδώ σας θέλω…

 32. Jorn, και μετά το 99; Τι; 100; Τότε γιατί βάλαμε το μηδενικό μπροστά; Θα χρειαστούμε τρίτο ψηφίο. Αν, δε, χρησιμοποιήσουμε το διπλό μηδενικό, τότε φτάνουμε στην κατάσταση όπου έχουμε για πάντα 3 ψηφία στις ημερομηνίες. Συνέπεια: Καμία τριάδα (αγία ή μη) δεν αποφεύχτηκε.

 33. Πρώτον στην ερώτηση «είμαι παράλογος» μπορείτε πολύ απλά να απαντήσετε:Ναι.

  Δεύτερον με πείσατε με τα επιχειρήματά σας.

  Τρίτον μετά το 009 πάει το 0010 που θυμίζει και ηλεκτρονικούς υπολογιστές -εάν δεν κάνω λάθος.

  Οπότε έτσι μου φαίνεται πιο κομψό και πρέπον.

 34. Ναι, αυτό θα πρότεινα κ εγώ. Να κρατήσουμε για πάντα τα 2 μηδενικά μπροστά. ‘Η έστω μέχρι να βρεθούν κάποιοι άλλοι που θα κάνουν επανάσταση και θα το αλλάξουν. Άρα θα ξεκινήσουμε από τη χρονιά 00 (μπράβο jorn – μας έπεισες).
  Πώς θ’ αλλάξω την ψήφο μου τώρα γαμώτη?

 35. Να το πουμε βέβαια ότι αυτή η πρόταση για σύνθεση γίνεται με δεδομένη την τωρινή κατάσταση της ψηφοφορίας, που είναι μπροστά το 1 και ο Γκούφυ [sic]. Μεθαύριο μπορεί να πάρει κεφάλι το 2013 και να κάτσετε όλοι πάνω.

 36. Εγώ λέω να κρεμάσουμε τον φασίζοντα jimmy glass που απαγορεύει την αλλαγή ψήφων.

  Να τον αφήσουμε να τον φάνε, νεκρό και γυμνό, τα περιστέρια στο σύνταγμα για παραδειγματισμό.

  Θα είναι η πρώτη πράξη της επανάστασης.

  Συμφωνώ πάντως με τον Pegasus. Ισως η σύνθεση να είναι η πιο ολοκληρωμένη ιδέα.

 37. Παιδιά, πρώτα απ’ όλα μη ρετάρετε.

  Επίσης, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια δημοκρατική διαδικασία την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Πού και να μην ήταν δική μας ιδέα δηλαδή. Οπως πολύ καλά είπε και ο Johnny, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα μπορούμε να συζητήσουμε επί του αποτελέσματος και να δούμε τι θα κάνουμε, ακόμα κι αν μιλάμε για σύνθεση.

  Τώρα, σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο, να πω ότι καταδικάζω την ιδέα με τα δυο μηδενικά. Είμαι αμετακίνητος στη θέση μου ότι η μόνη σωστή απάντηση και συνεπώς η μοναδική επιθυμητή είναι το 1.

 38. Ένα και στα μούτρα σου. Για να μη πω μία να είναι η μέρα σου και χοντρύνω την κατάρα.

  Ήσουν πάντα αντιδραστικός, ενας μενσεβίκος σε προκάλυψη, ένα εργαλείο του συστήματος.

  Προτείνω να κάψουμε σταυρούς έξω από το σπίτι σου.

 39. Jimmy, προσπερνάω το γεγονός ότι είσαι σπαζοκέφης και θες να μας επαναφέρεις στην τάξη, ενώ εμείς συζητάμε για επαναστάσεις και ανατροπή του καθεστώτος.
  Αυτό που με έκανε να αλλάξω γνώμη (πέρα από τη γλαφυρότητα του Jorn) είναι το γεγονός ότι με το 1 πάλι δε θα αλλάξει τίποτα. Κάποια μέρα θα φτάσει ο κόσμος στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα. Στο 2012, δηλαδή. Και δεν έχει καθόλου πλάκα αυτό.

 40. Μα το πρόβλημα δεν είναι ότι φτάσαμε στο 2012 αλλά ότι το 2012 ξεκίνησε τον Ιανουάριο και όχι τον Σεπτέμβριο. Το θυμάται κανείς αυτό;

  Με αγάπη, ο σπαζοκέφης jimmy

 41. χρειάζομαι κάποιες διευκρινίσεις πριν ψηφίσω.τι θα γίνει με τα προηγούμενα χρόνια για τις προτάσεις τύπου 0, 1 κτλ; θα ονομάζονται μήπως -1, -2… -1982, με σημείο αναφοράς τους Σεπτεμβρηδες; δεν θα δημιουργηθεί ιστορικό μπαχαλο; επίσης για τα ζώδια και κυρίως τους ωροσκόπους δεν είδα καμία μέριμνα.

 42. Γεια σου bellafon, θεωρώ ότι τα χρόνια που έχουν περάσει θα λέγονται όπως λέγονται. Ο,τι γίνεται είναι για από δω και πέρα.

  Επίσης τα ζώδια θα μείνουν ίδια, δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα.

 43. Δεν ξέρω πόσο χρονών θα είναι οι συμμαθητές, εγώ πάντως λέω να ξαναγεννηθώ επί τη ευκαιρία. Στο τσακ πρόλαβα το χρόνο. Η καινούργια μου βερσιόν θα είναι αυτή:

 44. Nube έπος το βίντεο αλλά μην νομίζεις ότι μπορείς με τέτοια φθηνά κολπάκια να αποφύγεις τα γεννέθλιά σου. Αυτό που σου λέω.

  Bellafon έχουν έναν μήνα διαφορά, απλώς είναι λίγο αστείο.

 45. νομίζω πως ο Μπελλαφωνικός προβληματισμός ως προς το παρελθόν έχει μία λογική βάση. Καθώς η όλη αναζήτηση ξεκινά από το πρωτοχρονιάτικο «πάει ο παλιός ο χρόνος» ενδεχομένως να πρέπει να αναθεωρήσουμε εκ βάθρων όλα όσα ζήσαμε ως τώρα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο «παλιός ο χρόνος» κατά το άσμα «πάει». Και εφόσον δεχόμαστε ότι πάει, πού πάει; Και για πόσο πάει; Πάντως σίγουρα πάει, και πάει κάπου. Σε χρονικό επίπεδο, για να μην υπεισέλθω σε χωρικά χωράφια και το χάσω τελείως τώρα που κάπως το βρήκα.

 46. Bellafon, δεν γεννήθηκε κανείς το Σεπτέμβρη του 1, τουλάχιστον όχι με την υπό συζήτηση αρίθμηση. Το Σεπτέμβρη του 001 στου Ταρζαν μπορεί να έχουν γεννηθεί άνθρωποι.

  • χαίρομαι που συμφωνούμε li-licks, όσο για εσένα pegasus και τα μηδενικά σου, φαίνεσαι κάπως μονομανής. αναρωτήθηκες καθόλου τι θα απογίνει ο αη- βασίλης; θα έρχεται στα καλά καθούμενα τη 1η ιανουαρίου, δηλαδή μια τυχαία μέρα; στα παιδιά τί θα πούμε;

 47. Ο αη βασίλης είναι ένα πολύ καλό ερώτημα. Σύμφωνα με τη λογική του ερχομού του θα πρέπει να έρχεται 31 Αυγούστου το βράδυ. Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν με νοιάζει που θα φοράει κοντομάνικο και μαγιό, με νοιάζει όμως επειδή τον λένε Βασίλη και είπαμε ότι ο Βασίλης θα συνεχίσει να γιορτάζει 1 Ιανουαρίου.

 48. Επειδή είμαστε Βέλγοι, θα έλεγα ακόμα καλύτερα να γιορτάζουμε στις 31 Αυγούστου και παραμονή πρωτοχρονιάς τον Άγιο Οβελίξ.

  Αυτός θα είναι ο νέος αγαπημένος Άγιος των Παιδιών.

  Θα τους φέρνει δώρα, μαζί με Μενίρ και αγριογούρουνα.

 49. Κι εγω Οβελιξ λεω. Και στα αγριογουρουνα που θα τρωμε είμαι πολύ σύμφωνος. «Δεν ήξερα ότι μπορεί κανείς να παραφάει και να παραπιεί», που είπε και ο μεγάλος αυτός άγιος.

 50. Gia ton Fole re gamwto!
  An allaksoyme to xrono de tha allaksoyme kai to xwro? Mhpws an dianyoyme ayth th stigmh to etos gkoyfh eimai sthn paro mprosta sthn paralia moy?
  Bebaia tha phgaine perissotero me to pneyma toy dhmopshfismatos na eimai sth thesh mple arkoyda alla egw thelw na eimai sthn paro sthnn paralai moy. Peirazei?

 51. Μπορούμε να δώσουμε ένα χρονικό όριο του πότε περίπου θα γίνει η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση στο φιλοθεάμον κοινό;

  Να ξέρουμε, εάν είναι να κοιμηθούμε, είμαστε και από ταξίδι.

 52. Παράθεμα: Πάει ο παλιός ο χρόνος: τα αποτελέσματα « Τα Νέα του Βελγίου

 53. Παράθεμα: Ζήτω το βελγικό ημερολόγιο! « Τα Νέα του Βελγίου

 54. Παράθεμα: 300 ποστ – μια διαδρομή | Τα Νέα του Βελγίου

 55. Παράθεμα: Το έτος 002 του Ροφού | Τα Νέα του Βελγίου

 56. Παράθεμα: Πάει ο παλιός ο χρόνος: τα αποτελέσματα | Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s