Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 4

 

Για να υπάρξει ένα μπαρ αρκεί μονάχα αυτό: αρκετή ποσότητα του κοινωνικού ισορροπιστή που ονομάζεται αλκοόλ και μια παρέα –όχι απαραίτητα φίλων αλλά γνωστών.

Ας πάρουμε μια καθαρά υποθετική περίπτωση που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα: Φαντάροι μαζεύτηκαν εντός στρατώνα για να γιορτάσουν τη Eurovision. Το ένα έφερε το άλλο και πίτσες ίπταντο στον αέρα ως άλλα F-16 συνοδευόμενες από ατάκες αντάξιες της φυλής των κάφρων. Είναι γνωστό πως η ποτοαπαγόρευση φέρνει δύο αποτελέσματα, είτε τη χαρά του σκανταλιάρικου παιδιού είτε την συνειδητή επιλογή της παράκαμψης των κανόνων. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν παραπατήματα, κόκκινα μάγουλα και ύπνος λες και σε πυροβόλησαν.

Την άλλη μέρα το υποτιθέμενο συμπέρασμα που προέκυψε από έναν υποτιθέμενο τίμιο γίγαντα είναι πως τελικά: «Μεθάς μόνο όταν ξερνάς  και όταν ξεχνάς».

Advertisements

3 thoughts on “Πεζά Haiku Μπαρόβια op. 4

  1. Ισχύει και αυτό, αν και θα ήθελα να μου εξηγήσεις το «όταν περνάς».

    Βέβαια ισχύει και το: Μεθάς μόνο όταν τα σπας και όταν χτυπάς. Με το «χτυπάς» να περιγράφει εκείνες τις μελανιές στο σώμα που τις έπαθες και δε θυμάσαι πως από το μεθύσι σου.

  2. Καλό κι αυτό.

    Το περνάς είναι δίσημο, είτε ότι περνάς τυχαία από ποτάδικο, πετυχαίνεις τυχαία παρέα, την κερνάς μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη. Ή, περνάς μια εξέταση, ένα μάθημα, μια σχολή, τα δύσκολα, και πάλι κερνάς μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s