Σύντομες Γνωριμίες: Ice-T

Ήταν το σωτήριο έτος 1997. Οι μάχες στο σπίτι μεταξύ γονιών και έφηβων παιδιών για το ποια μουσική θα έπρεπε να ακούει ένας νέος κατά την ανάπτυξη, Guns n’ Roses ή Κρητικά, είχαν μόλις αρχίσει να καταλαγιάζουν. Τα fundamentals είχαν κερδηθεί, τώρα ασχολούμασταν με τα συγκλονιστικά που γίνονταν μέσα πια στον μικρόκ0σμο, ότι είχαν κουρευτεί οι Μετάλικα κι άλλα τέτοια, τα ξέρουμε όλοι.

Μέχρι που ένα απόγευμα ήρθε σπίτι ο πατέρας μας συγχυσμένος από το μαγαζί. Ξέρετε ποιο, εκεί που γίνονται όλα. «Πηγαίνετε εσείς σε αυτή την τρώγλη στην Πλατεία Βάθης; Εκεί που πάνε κάτι αλήτες; Πήγα και τρόμαξα». Πήγαιναν άνθρωποι ακριβώς σαν κι εμάς. «Το Ρόδον λες;» Ρόδον, ιστορικός χώρος συναυλιών μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, για τους νεότερους. «Ναι, το Ρόδον. Μη σας δω ποτέ να πηγαίνετε εκεί». Παίζει να ήμασταν πάλι εκεί το επόμενο βράδυ. «Καλά, πώς βρέθηκες εκεί;», ρωτήσαμε ευλόγως.

«Ήρθαν κάτι πελάτες το προηγούμενο Σάββατο, Αμερικάνοι, κάτι μαύροι τεράστιοι. Κάθησαν ώρα, καλοί άνθρωποι. Αφού ψώνισαν ασημένιες αλυσίδες, ναι τις βαριές, μου πρότειναν να με πάνε μέχρι εκεί που θα παίζανε μουσική το βράδυ. Είπα κι εγώ να πάω, είπα θα πάρω τρένο μετά από Βικτώρια. Μην ξαναπάτε εκεί παιδί μου, θα σας φάνε».

Το σκεφτήκαμε τρία δευτερόλεπτα. Υπολογίσαμε ποιοι έπαιζαν στο Ρόδον τότε. Και τότε η συνειδητοποίηση ήρθε. «Πατέρα, γνώρισες τους Body Count;»

«Ξέρω γω, τι μου λες τώρα, μη σας ξαναδώ στην Πλατεία Βάθης».

Advertisements

5 thoughts on “Σύντομες Γνωριμίες: Ice-T

  1. Παράθεμα: Σύντομες γνωριμίες: Arthur Lee « Τα Νέα του Βελγίου

  2. Παράθεμα: Σύντομες γνωριμίες: Slayer « Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s