Θα θέλατε λίγο ταμπάσκο στο grindcore σας, κύριε; Μέρος 2ο

Και πού καταλήγει όλη αυτή η ιστορία με το ταμπάσκο; Ωραία, το βγάλαμε το συμπέρασμα. Τι να το κάνουμε;

Πολύ απλά, είναι ένας εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν ο άλλος πάει να το παίξει βαρύς τύπος ενώ είναι μια φλωράντζα και μισή. Μα επιτρέψτε μου να επιδείξω.

Παράδειγμα πρώτο. Lordi. Κατέκτησαν τη Eurovision μια χρονιά με τη heavy metal μουσική τους; Φλώροι! Στην ουσία, το Hard Rock Hallelujah, το πολύ hard rock το λες. Και να γιατί. Αν πάρεις αυτό το «Heavy metal» τραγούδι, του αφαιρέσεις τα κουστούμια, τα ντραμς τύπου γαμάουα και την παραμόρφωση, και φυσικά την καφροφωνή, στον πυρήνα του το κομμάτι θα μπορούσε να ακούγεται από αοιδό παραλίας, με ακουστική και φωνή πλιάτσικα, αμέσως μετά το «Να μ’αγαπάς». Δεν το έχω σε δείγμα για να αποδείξω το επιχείρημά μου, έχω κάτι όμως αρκετά κοντά. Στην ουσία λοιπόν το τραγούδι είναι παλαβή φλωρία, αλλά, με ταμπάσκο. Για να έχουμε και σημείο αναφοράς, ας προσπαθήσει να παίξει κάποιος αυτό με ακουστική στην παραλία και φωνή πλιάτσικα.

Παράδειγμα δεύτερο το Psychosocial των Slipknot. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει φλώρους τους Slipknot, η αλήθεια είναι όμως ότι όταν θέλουν να βγάλουν single που να τραβήξει την προσοχή, τα pop στοιχεία είναι πάνω από εμφανή. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι πέσανε στη χύτρα με το ταμπάσκο όταν ήταν μικροί, κρύβουν όμως ένα μικρό φλώρο μέσα τους. Και αποτελούν πολύ καλό παράδειγμα γιατί κάποιος εμπνευσμένος νεανίας αποφάσισε να βγάλει αυτό το mashup.

Τρίτο παράδειγμα, ή μάλλον αντιπαράδειγμα, είναι η αντίστοιχη προσπάθεια να βγάλουν τον φλώρο από τους καθόλου φλώρους Slayer.

Άλλο το ταμπάσκο, άλλο το φαγητό. Άλλο η βαρίλα, άλλο τι μουσική παίζεις. Κάπου αλλού το πήγαινα όμως. Αν το θυμηθώ υπόσχομαι μέρος τρίτο.

4 thoughts on “Θα θέλατε λίγο ταμπάσκο στο grindcore σας, κύριε; Μέρος 2ο

  1. Τρίτο παράδειγμα, ή μάλλον αντιπαράδειγμα, είναι η αντίστοιχη προσπάθεια να βγάλουν τον φλώρο από τους καθόλου φλώρους Slayer.

    Το λινκ είναι λάθος. Είναι πάλι το Μπίμπερ-Σλίπνοτ (το οποίο παρεμπιπτόντως τα σπάει). Κάνε κάτι.

    Αναμένουμε μέρος τρίτο καρτερικά.

  2. Παράθεμα: Θα θέλατε λίγο ταμπάσκο στο grindcore σας, κύριε; « Τα Νέα του Βελγίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s