Είμαι καλά γιατρέ;

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις όταν ψάχνεις την αλήθεια, είναι να την βρεις. Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι να την ψάξεις. Οι ακόλουθες γραμμές έχουν ως στόχο να σας προστατεύσουν και να μην κάνετε το ίδιο λάθος με μένα.


Ο εχθρός έχει όνομα. Είναι τα διάφορα τεστ στο ίντερνετ. Τεστ νοημοσύνης, κουίζ, τεστ προσωπικότητας, γνώσεων και διάφορα άλλα τέτοια.

Είναι γνωστό ότι όλα αυτά είναι αντιεπιστημονικά ή έστω μερικώς αντιεπιστημονικά αλλά αυτή η πληροφορία σου είναι αρκετή όταν είσαι ακόμα έξω απ’ το χορό. Αν κάνεις το λάθος και ασχοληθείς με ένα τεστ που υπόσχεται να υπολογίσει, για παράδειγμα, το IQ σου και το αποτέλεσμα είναι λίγο κάτω απ’ το μέσο, όσο και να πεις «έλα μωρέ κάθομαι και πιστεύω τις σαχλαμάρες του ίντερνετ», η υποψία ότι δεν είσαι το παιδί θαύμα που πίστευες θα έχει φωλιάσει στην ψυχή σου και θα σου τρώει τα σωθικά.

Δεν έκανα κάποιο τεστ νοημοσύνης, όχι, δεν έφτασα τόσο μακριά, αλλά προ ημερών, σε μια στιγμή αδυναμίας, σε μια στιγμή αστάθειας έκανα ένα τεστ, το οποίο, βάση μιας σειράς ερωτήσεων, θα απαντούσε στο ερώτημα «ποια είναι η βιολογική σου ηλικία». Οι ερωτήσεις είναι αυτές πάνω κάτω που φαντάζεστε. Πόσο κοιμάσαι, τι τρως, αν γυμνάζεσαι, αν πίνεις κι αν καπνίζεις, αν έχεις άγχος και άλλα τέτοια ωραία.

Γεννήθηκα τη χρονιά που άνοιξε η Disneyland στο Τόκιο, δηλαδή είμαι αρκετά μικρός για να ανησυχώ σοβαρά για την υγεία μου, την χοληστερίνη και την πίεση. Ή μάλλον έτσι νόμιζα. Σύμφωνα με το τεστ αυτό, μπορεί ημερολογιακά να μην έχω κλείσει ακόμα τα 30, το σώμα μου όμως είναι 63 χρονών. Ναι, 63.

Πώς να χαρώ τη ζωή μου τώρα; Πείτε μου, πώς; Πρέπει να αρχίσω γυμναστήριο, να τρώω φρούτα και βραστά λαχανικά, να κόψω τα ποτά και τα ξενύχτια (λέμε τώρα);

Για αυτό σας λέω. Προσοχή. Μακριά από αυτά τα πράγματα. Δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι για την αλήθεια.

Και φυσικά δεν σας δίνω το λινκ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s